Het Jaar 2021 Afsluiten

divide-green-t4o
blog-het-jaar-2021-afsluiten

Het jaar 2021 is bijna aan zijn eind. Een jaar zoals nooit tevoren, een jaar dat in de boeken zal gaan als bewogen, uitdagend en uniek. Een fijn jaar? Op heel veel vlakken niet, maar tegelijkertijd op veel vlakken weer wel.

In heel 2021 hadden we helaas nog steeds te maken met alle corona perikelen. Dit zorgde voor meer uitdaging dit jaar, en niet alleen the good kind. Vandaag focus ik echter wel even op de mooie, persoonlijke ontwikkelingen van dit jaar.

Reflecteren

Sinds mijn 30e (ik ben 36 op het moment van schrijven) reflecteer ik jaarlijks in december even terug op het jaar zelf. Dit doe ik om voor mijzelf te bepalen of het een goed jaar was geweest, wat ik beter had kunnen doen en vervolgens hoe ik dit in het nieuwe jaar eventueel anders wil doen. Ik raad dit dan ook iedereen aan om er persoonlijk voor te zorgen dat je elk jaar blijft groeien. Groei is belangrijk, want anders sta je stil of ga je achteruit.

Het jaar begon helaas in een lockdown, waar dit jaar jammer genoeg ook mee afsluit. Dit gaf een zure smaak om een jaar mee te beginnen, maar het was niet te voorspellen hoe 2021 verder zou lopen. Positief blijven, maar met open ogen en een open mind om mee te bewegen in alle komende veranderingen. Daar bleef het echter niet bij, want je kunt niet simpelweg meebewegen, aangezien je zelf ook bewuste stappen moet zetten. Stappen zet je om vooruit te komen, zonder dat je geleefd wordt door maatregelen of door anderen.

Ik had voor 2021 een aantal intenties opgeschreven waar ik meer focus op wilde leggen. Zo wilde ik onder andere eerder naar bed, vroeger opstaan, meer sporten en bewegen, meer lezen en mediteren, meer nieuwe plekken bezoeken en stoppen met dating apps (ik begon 2021 in het single-life). Dit is mij allemaal gelukt en ik heb een geweldig jaar achter de rug. Natuurlijk ook met moeilijke momenten, maar overall met vele malen meer goede momenten die mij fysiek en mentaal lieten groeien tot the next level. Ik ben dankbaar.

Op naar 2022

2022 begint ook in een lockdown, alsof het iets normaal is geworden. Dat is het absoluut niet, ongeacht je mening of ervaring over corona en de maatregelen. We roeien echter met de riemen die we hebben en we maken er het beste van. 2022 wordt een geweldig jaar. Een jaar bomvol uitdagingen die zomaar moeilijker kunnen zijn dan degene in 2021. Maar dat terzijde, wordt het een jaar vol liefde, lachen, genieten en ontspanning. Veel mediteren, de natuur in, piano spelen, lekker aan het werk en genieten van heerlijk gezonde voeding zullen ervoor zorgen dat 2022 een van de beste jaren ooit zullen worden.

Ik begin 2022 met een positief gevoel. Een gevoel waarin ik weet dat ik alles aan kan, maar ook aanpak met beide handen. Een jaar waarin alles kan en wat begint bij je eigen mindset. Luister positieve affirmaties, leef gezond zodat je beter in je vel zit, beweeg, geniet, ga de natuur in en doe dat ene wat je altijd al wilde doen maar nooit deed. Focus niet op clubs, cafés, restaurants en lunchrooms, maar geniet van je persoonlijke cirkel, de natuur en de zon. Niemand kan dit van je afpakken en jij bent baas over je gedachten en je mind. Own het en pak het leven aan waar het niet afgepakt kan worden. Leer nieuwe dingen, zoek ander genot dan je gewend bent en probeer een andere manier van leven. Een manier waarin jij in controle bent en je niet de controle uit handen geeft aan wie of wat dan ook.

2022 is een jaar dat ik omarm. Een jaar dat anders voelt dan eerdere jaren. Een prachtig jaar, hoe moeilijk het ook kan worden. Ik own mijn leven in 2022 en ik wens voor jou hetzelfde.

Schrijf je intenties voor 2022 op en own het, zodat je baas bent over je eigen leven.

Met liefde,
Alaric, T4O